Rätt och fel

I början dansade man linedance till countrymusik. Idag tror många att det fortfarande är så men det är inte sant. Man dansa till flera olika genrer vilket är suveränt för är man ute på disco till exempel så kan man gå upp och dansa linedance med sina vänner. Det är inte bara disco som man kan dansa till utan det är även till till exempel latin, blues, soul, pop och rock. Mycket variation finns med andra ord. Linedance har en förmåga att få med sig så många andra dansare. Man blir glad av att dansa och kroppen mår som bäst när man rör på sig. Med tanke på alla de olika dansstilarna så finns det en dans för alla. Vill man inte röra sig så mycket finns det en dans som passa för det.

Linedance är långt ifrån pensionärernas dans. Vem som helst dansar linedance, ung som gammal, kvinna som man och pojke som flicka. Förr var det kanske mest medelålders som dansade linedance men dansstilen har blivit alltmer populära bland ungdomar. Då linedance har flera olika varianter av dansen så kan alla dansa linedance. Det finns en variant som är lite mjukare i sina rörelser och så finns det varianter som är lite mer sväng i och med mer attityd.

Man behöver inga cowboykläder utan alla kläder duger. Dock är det roligt och finare om samtliga har samma stil av kläder på sig. Men det är lite mer en personlig åsikt kanske.

Många tror att man bara gör samma sak hela tiden i linedance men riktigt så är det inte. Linedance har flera olika dansstilar och man dansar så klart olika. Dock så finns det grundsteg i linedance som man tar sig an i dansen. Men man kan även dansa till exempel salsa, funk, jive och latin bland annat.