Linedance uttrycker känslor

Stegen kan ibland kännas svåra när man tänker på att det finns flera olika varianter av dansen men det ger inte bara hjärnan något att arbeta med. Man får även bra kondition.

Hur dansar man Linedance?

När man dansar linedance utgår man från fasta stegkombinationer och de lär man sig utantill. Fem fotpositioner utgår man ifrån och de flesta stegkombinationerna idag har egna namn.

Man dansar med de fasta stegkombinationerna, antingen en-väggs, två-väggs eller fyra-väggs vilket betyder att man vänder sig till sidan. En-väggs är en sida, två-väggs är två sidor. Man dansar i en fyrkant kan man säga. Dansar du fyra-väggs betyder det att du har dansat åt alla fyra hållen.

Linedance är nyttigt för själ och hjärta

Motion är aldrig fel att få. Man mår bra av att röra på sig och i linedance får man verkligen röra på sig. Linedance är bra för hjärnan då den får arbeta lite och det är aldrig fel. Man tränar hjärnan när man ska lära sig något nytt, som i linedance alla olika steg och stegkombinationer. I linedance är det sällan man skadas, däremot byggs skelettet upp lite. Man får bättre kondition och pulsen ökar och livskvalitet ökar betydligt, och på köpet får man nya vänner. Man har allt att vinna!

Dans ger känslorna ett uttryck

Dans är något som vi människor kan använda oss av när vi vill uttrycka oss själva, så även i linedance. Man kan göra rörelser som ska flyta, sakta och sensuellt. Sedan finns det rörelser som är sexiga men även rörelse som är lite hoppiga.

Det kan se väldigt vackert ut när många står på rad och dansar samma dans utan att dansa med varandra. Det är lätt att lära sig danserna då det i stort sett är samma steg dansen igenom, man vara varierar kombinationerna.