Kläder till linedance

När man i vanliga fall ska ut och dansa så tittar man i garderoben och tycker att man inte hittar något som man kan ha på sig. Inget passar in tycker man. I inedance har man inte de problemet utan man kan lätt gå till garderoben och ta fram sina älsklingsjeans och sin favorittröja eller skjorta. Vill man hellre ha en t-shirt så går det bra. Det ska vara ledigt och skönt.

Sen är det bara skorna kvar. Ta med dig andra skor för man ska inte dansa med dem man går ute med. Man måste vara noga med att skorna ska sitta bekvämt. Är du kvinna så ta inga skor med höga klackar. Tänk på att en bra sko ska ge bra stöd åt din vrist. Ett tips är att inte ha gymnastikskor på dig för sulan på dessa skor suger sig fast i golvet. Det kan bli jobbigt för fötterna då. Boots och sneakers är absolut det bästa. Har man booths på sig blir det en känsla med mer country & western.

Vill man så kan man ha med sig en cowboyhatt. Det är snyggt och det hela får en helhet när man dansar. Linedance är en typisk amerikansk dansstil och med country & westernstuk. Man ska vara så ledig i kroppen som möjligt för att få till den där lilla extra knycken när det gäller dansstilen.

Är man kvinna kan man ha på sig en snygg blus, en kjol och ett par snygga boots. En cowboyhatt på huvudet och sedan är man rustad för dansen. Det finns även kläder för barn men det räcker med ett par jeans och skjorta till pojkarna och en liten kjol och en fin blus på flickan. Barnen har i stort sett samma kläder som de vuxna fast i mindre storlekar så klart.