Älskar du dans? Tycker du om att vara social och träffa andra som också älskar att dansa? Vill du dansa med andra men samtidigt dansa utan partner? Ja då har du kommit rätt. Linedance är dansen för dig som älskar att dansa olika dansstilar till samma musik.

Här hos oss får du ta del av lite fakta kring linedance. Vad man ska tänka på och vilka kläder som passar in. Ni kan läsa beskrivningar om de olika stilarna och vilken musik som passar in.

Linedance dansar man ensam fast samtidigt med så många andra. Man står på rad och dansar en kombination som börjar om från början tills dansen tar slut. Man dansar efter en beskrivning som är bestämd från början.

Man kan tävla i linedance. Fast man är flera som är uppe och dansar så tävlar man ensam. Det finns domare på plats och när de dömer så utgår de från hur de dansar den specifika dansstilen, att man tar stegen som de ska.

Denna dansstil kan man dansa till de flesta genrer idag. Man kan komma på en egen dansstil. Det är svårt att dansa fel i linedance utan man kommer på fler dansstilar bara eller nya danser.

Vad behöver man ha för att dansa linedance? Vilka dansstilar finns det? Vad behöver jag tänka på när det gäller linedance? Hoppa in i våra artiklar så får du ta del av den informationen. Man behöver inte vara rik för att dansa för det kostar inte så mycket. Det kostar mest lite energi men du får kondition på köpet.